Profil

Genbrugslopper er en webshop, som startede i 2013. Drivkraften er glæden ved smukke, sjove og unikke fund. Det er ren og skær fritidsfornøjelse, og derfor bliver der heller ikke pakket og sendt varer hver dag, men et par gange om ugen. 

Genbrugslopper er baseret på 3 grundlæggende værdier, som forhåbentligt også vil være synlige for andre:

Ærlighed og godt købmandsskab

Vi gør opmærksom på evt. skavanker ved tingene, og står der ikke noget, kan du regne med, at varen er i god stand, evt. med lidt brugsslitage.

Ærlighed betyder også, at vi tjekker priser for tilsvarende produkter på nettet, og at vi prismæssigt lægger os et fornuftigt sted.

Du skal være glad for det, du køber, og er du ikke det, skal du kontakte os, for så finder vi en løsning.

Vi vil gerne pakke varerne forsvarligt ind og samtidig holde leverings-omkostningerne så langt nede som muligt, så du føler, at det er varen og ikke leveringen, du betaler for. Vi forsøger derfor at arbejde med 2-3 forskellige former for levering.

Du kan evt. læse mere om levering her »

Genbrug er win-win

Vi er ikke frelste eller fanatiske, men vi synes altså, at genbrug er en voldsomt god idé.

De fleste af os kan godt lide at skifte lidt ud i interiøret en gang imellem, og vi kan lide at indrette os med ting, som er smukke, sjove eller på anden måde taler til os eller er udtryk for vores personlighed.

Når man bruger genbrugsfund til dette, har man sandsynligvis mulighed for at gøre det lidt oftere, og i mikset af gammelt, brugt og nyt opstår der et fint personligt udtryk i ens indretning.

Det giver en god følelse at være med til at genbruge ting, som andre af den ene eller anden grund har droppet. Det er godt, at fine ting ikke bare bliver ødelagt eller havner i glemslen eller på lossepladsen. Og kn genbrugsfundene samtidig være med til at gøre din bolig unik, er det ren win-win.

Kærlighed og æstetik

Vi har kun varer, vi selv godt kan lide og holder af, men vi har ikke selv plads til alle de fine ting, og derfor vil vi gerne formidle dem videre, så de forhåbentlig kan sprede glæde andre steder. 

Det er altså kærligheden og æstetikken, der er det bærende element, når vi vælger ud, - ikke om en ting er antik, retro, vintage eller andet. Tingene på shoppen kan være gamle eller nyere; det vigtigste er, at de har det dér særlige, der taler til os.

Vi synes, det er sjovt, når ting fortæller historie, og vi synes, det er spændende at finde ud af, hvor tingene kommer fra. Derfor vil du rundt omkring på hjemmesiden kunne læse forskellig info om designere og producenter.

Vi vil gerne præsentere vores varer så godt som muligt, og vi synes, det er vigtigt, at vores hjemmeside ser pæn ud og samtidig er så overskuelig, at du har let ved at finde rundt på den.
Genbrugslopper er fritidsinteresse og nydning. Vi håber, du også kan lide det.

Det særlige - det unikke - hvad er det?
Man bruger udtryk som: Den taler til mig eller Den kan et eller andet. Og det også om ting, der hverken kan tale eller bruges til noget.
Men hvornår er ting særlige eller unikke, hvornår spiller de, enten sammen eller hver for sig?
Ja, det er svært at give et præcist svar på, for det handler jo også om individuel smag, men jeg vover alligevel at give et bud, som til en vis grad siger noget om, hvorfor vi kan lide en særlig genbrugsting:

  • Den taler til ens æstetiske sans.
  • Den er kort og godt smuk.
  • Den forener funktionalitet og udtryk.
  • Den fortæller en historie, som taler til os.
  • Den har "glimt i øjet".
  • Den vækker minder eller nostalgi.
  • Den fortæller noget om os.


Og ellers fortæller Bondgaard Povlsen det så fint i digtet "Det Brugte" fra 1966, som du kan læse her til højre.

Det brugte

Jeg holder mest af ting
der er mærket af brug.
Min moders giftering
og hønsenes ædetrug.

Bøgerne, der er brugt,
og en pibe med ar,
har fået noget smukt
det ubrugte ikke har.

Et skuret køkkenbord
og en bulet spand
siger smukkere ord
end ordene om det kan.

Jeg holder mest af ord
der er mærket af brug
lisom et køkkenbord
og hønsenes ædetrug.

Webshop fra e-hjemmeside.dk